Casa Rincon de Castilla

El Catllar (Tarragona) CataluƱa, Spain.

Tarragona

Tarragona is een nog niet door het massatoerisme ontdekte Catalaanse stad. Heerlijk om te ontdekken. Erg gezellig oud centrum. Klimaat is heerlijk. Meestal iets warmer dan in Barcelona.

Je kan er in de vele straatjes en de Ramblas in een heerlijk ontspannen sfeer shoppen, eten of een culturele honger stillen.

In de stad vindt men een vrij groot aantal historische monumenten. 

Andere bezienswaardigheden in Tarragona zijn (zie ook Tripadvisor):

  • Het historisch centrum: In het oude centrum van de stad vindt men onder andere overblijfselen van het oude Romeinse comitium. Ook zijn aanzienlijke delen van de oorspronkelijke stadsmuur te zien doordat deze nog steeds als buitenmuur van woningen dienen.
  • Met de bouw van de kathedraal werd begonnen in 1171. In 1331 werd de kathedraal voltooid.
  • Het Amfitheater van Tarraco: Het amfitheater stamt uit de 2e eeuw. Het bevat onder andere overblijfselen van een Visigotische basiliek en een Romaanse kerk.
  • De centrale markt: de markt van Tarragona bevindt zich in een modernistisch gebouw, geconstrueerd in 1915. De architect van dit bouwproject was Josep Maria Jujol i de Barberà.
  • El Balcó del Mediterrani (Het balkon van de Middellandse Zee): Een uitkijkpunt aan het einde van een van de ‘rambla’ van de stad, waar vanuit een deel van de stad, de haven en de Middellandse Zee kunnen worden gezien.
  • Het Romeinse circus.
  • Het Romeinse aquaduct, El Pont del Diable (Duivelsbrug) genaamd, en buiten de stad aan de snelweg AP-7 gelegen.
  • Het Nationaal archeologisch museum
  • La Catedral de Santa Maria (de Santa Maria Kathedraal).
  • De provinciale Openbare Bibliotheek Tarragona, naast een gewone uitleenbibliotheek, ook een erfgoedbibliotheek met een belangrijke collectie handschriften, wiegedrukken en antieke boeken.Reus

Reus is niet alleen een luchthaven maar is tevens een gezellige kleine stad. Reus is de geboorteplaats van de wereldberoemde Catalaanse architect Antoni Gaudí (25 juni 1852). De meeste van u kennen wellicht zijn wereldbefaamde werken in Barcelona. De Sagrada Familia, Casa Mila en Parque Guell. Om te begrijpen hoe hij tot deze geweldige bouwwerken is gekomen is een bezoek van aan het Gaudi Centre zeer aan te bevelen.

Op tripadvisor kan je vinden wat je er allemaal kunt doen en waar je goed kan eten.

In Reus kan je ook geweldig winkelen. Vele kleine winkeltjes in een compact centrum. Bovendien is er een enorm shopping centrum La FIRA  (openingstijden ma-za 9.00 tot 21.00 uur).

Cambrils

Cambrils is één van de vele badplaatsen aan de Costa Dorada. Cambrils is onder andere bekend om zijn vissershaven. Cambrils biedt vele ontspanningsmogelijkheden. Je kan er onder andere gaan shoppen in de winkelstraatjes. Je vindt er souvenirwinkels, kleding- en sportwinkels, cafés, restaurants en andere winkels. Wie niet zo van winkelen houdt kan zich ontspannen op het strand. Voor de stad ligt een groot strand waar je kan zonnebaden en kan sporten. Ook de haven is een trekpleister omdat er in Cambrils veel vissersboten liggen. Er kan elke dag (behalve zondag) verse vis gekocht worden in de vismijn. Verder wordt er wekelijks op woensdag een markt georganiseerd waar, vooral in de zomermaanden, toeristen komen. Er is ook de mogelijkheid om met een boot te varen op zee. Cambrils ligt op zo'n 20 km van Tarragona.

Cambrils heeft een eigen website. Op Tripadvisor kunt u verdere info vinden.

Kustplaatsen

Altafulla is een mooi klein plaatsje met een van de mooiste stranden. Langs het strand is een kleine boulevard met diverse eetgelegenheden.

Playa de la Mora is een klein toeristisch plaatsje met klein overzichtelijk strand en eetgelegenheden aan het strand.

Salou ligt op ongeveer 10 km van Tarragon. De stad heeft vele stranden, onderbroken door rotsachtige inhammen. Een van de belangrijkste attracties is het PortAventura-resort met inbegrip van Ferrari Land en het PortAventura Caribe Aquatic Park, voorheen eigendom van NBC Universal. Salou is een toeristische bestemming dankzij het Middellandse Zeeklimaaten kent vele toeristische faciliteiten. Er is een super waterpretpark Aquopolis.

Markten

Er zijn velerlei markten te bezoeken in de buurt van het huis. De meeste markten zijn 13.30 uur.

De allergrootste markt is op zondag in Bonavista (vlakbij les Gavarres).

Op dinsdag en donderdag is er op de Rambla Nova in Tarragona markt. 

Op dinsdag is er ook een grote markt in Torredembarra.

In Altafulla is er op donderdag markt.